Verkoopstrategie: hoe belangrijk is dat voor Amerikaanse Sales

 • Home
 • Amerikaanse Verkoopstrategie

Kies voor de juiste

Amerikaanse Verkoopkanalen

Het ontwikkelen van een verkoopstrategie is cruciaal voor elk bedrijf dat succes wil behalen op de Amerikaanse markt. Daarvoor heb je een gestructureerd plan nodig dat de acties, beslissingen en doelen beschrijft. Bovendien zijn deze noodzakelijk voor een verkoopteam om een product of dienst te positioneren en nieuwe klanten te werven.

Klantbehoeften

Het belangrijkste element bij het kiezen van het beste type verkoopstrategie voor jouw bedrijf is jouw klant. Houd rekening met hun behoeften en voorkeuren en stem daarop jouw verkoopaanpak af.

Verkoopprocedures

Beschrijf verkoopprocedures, activiteiten en productplaatsing om jouw verkoopteam te helpen verkoopdoelen te behalen.

Omzetdoelen

Stem jouw omzetdoelen af op de visie van jouw bedrijf, zodat alles wat je nu en in de toekomst doet je dichter bij jouw visie brengt.

Inbound en outbound verkoopstrategieën

Bepaal allereerst hoe je nieuwe klanten wilt aantrekken zonder hen direct te benaderen. Vervolgens, wat verwacht je van de vertegenwoordigers die leads moet opvolgen wanneer deze contact met je opnemen, bijvoorbeeld via je website, sociale media, e-mail of een ander kanaal? Daarnaast is het essentieel om te beschrijven welke kanalen verkopers moeten gebruiken om potentiële kopers te vinden en welke acties ze op elk stadium van de verkoopfunnel moeten ondernemen.

Consistente boodschap

Zorg voor een consistente boodschap naar prospects, partners en klanten. Hiermee vergroot je niet alleen het vertrouwen, maar verbeter je ook de effectiviteit.

Resource-allocatie

Bepaal welke prioriteiten en middelen jouw verkoopteam kunnen helpen om hun tijd, inspanning en middelen efficiënt te gebruiken. Dit vergroot vervolgens de mogelijkheid om zich te richten op potentieel winstgevende deals.

Door rekening te houden met deze elementen, kun je een uiterst succesvolle verkoopstrategie ontwikkelen. Bovendien, één die niet alleen de juiste prospects aanspreekt, maar ook met een aanpak op maat optimaal gebruik maakt van elke verkoopkans op de Amerikaanse markt.

Wat zijn effectieve verkoopstrategieën voor de Amerikaanse markt?

Er zijn vele effectieve verkoopstrategieën die gebruikt kunnen worden op de Amerikaanse markt. Hier zijn enkele van de meest populaire:

1) Stel specifieke doelen: Definieer duidelijke doelen voor verkoopprocessen, productpositionering en concurrentieanalyse. Dit kan jouw team helpen om optimaal gebruik te maken van elke verkoopkans.

2) Onderzoek en begrijp jouw prospects: Analyseer eerdere verkopen, onderzoek jouw prospects en begrijp hun problemen. Probeer te benadrukken hoe jouw product hen kan helpen bij het oplossen van hun problemen.

3) Geef prioriteit aan inkomende verkoopgesprekken als warme leads: Door meer aandacht aan inkomende verkoopgesprekken te besteden optimaliseer je de kansen. Sterke verkoopstrategieën helpen je om de juiste prospects te targeten en jouw aanpak aan te passen.

4) Bouw een krachtige waardepropositie in jouw boodschap: Wees duidelijk over wat je verkoopt. Dit kan jouw verkoopteam helpen om een consistente boodschap over te brengen naar prospects, partners en klanten. Dat zorgt voor vertrouwen en vergroot de effectiviteit.

5) Maak jezelf tot een thought leader: Word gezien als een expert in jouw branche. Dit kan je geloofwaardigheid en vertrouwen bij prospects vergroten.

6) Luister naar jouw prospects: Door goed te luisteren naar jouw prospects speel je in op hun zorgen. Dit kan je helpen om een relatie met hen op te bouwen en de kans op het sluiten van een deal te vergroten.

7) Automatiseer e-mails: Maak gebruik van geautomatiseerde e-mails om contact te houden met jouw prospects en klanten. Dit kan je helpen om top-of-mind te blijven en de kans op het sluiten van een deal te vergroten.

8) Geef productdemonstraties en gratis proefperiodes: Productdemonstraties en gratis proefperiodes kunnen  prospects helpen om jouw product te ervaren en de kans op het sluiten van een deal te vergroten.

9) Follow-up: Volg regelmatig op met jouw prospects en klanten. Dit kan je helpen om top-of-mind te blijven en de kans op het sluiten van een deal te vergroten.

10) Pak de telefoon: Bel jouw prospects. Dit kan je helpen om een relatie met hen op te bouwen en weet je beter waar ze naar op zoek zijn.

Het is belangrijk op te merken dat de meest effectieve verkoopstrategie afhangt van jouw bedrijf en jouw klant. Overweeg de behoeften van jouw klant bij het kiezen van de juiste verkoopstrategie en pas jouw aanpak daarop aan.

Hoe identificeer je de juiste verkoopkanalen voor de Amerikaanse markt?

De taak om de meest optimale verkoopkanalen te identificeren en te benutten voor de expansie naar de Amerikaanse markt kan zeker een ontmoedigende opdracht lijken. Maar wees gerust, met de juiste strategieën en aanpak is het absoluut mogelijk om de kanalen te ontdekken die een perfecte match zijn voor jouw bedrijf en product. Hieronder vind je zeven zorgvuldig overwogen stappen die je kunt en zou moeten volgen.

 • Marktonderzoek: Het is essentieel dat je grondig onderzoek doet naar de veelzijdigheid van de beschikbare verkoopkanalen in de Amerikaanse markt. Een fundamenteel onderdeel van dit onderzoek zou moeten zijn om te kijken welke verkoopkanalen jouw concurrenten gebruiken. Je moet ook opzoeken welke kanalen het meest winstgevend zijn voor andere bedrijven in jouw specifieke industrie.
   
 • Ken je doelgroep: Identificeren wie je doelgroep is en waar ze zich bevinden is cruciaal in dit proces. Het analyseren van gedetailleerde demografische gegevens, het bestuderen van gedragspatronen en het analyseren van de voorkeuren van jouw potentiële klanten is van enorm belang. Dit zal je helpen inzicht te krijgen in welke verkoopkanalen het meest effectief zullen zijn om hen te bereiken.
   
 • Test- en meetfase: Start met kleinschalige experimenten door verschillende verkoopkanalen te testen, om zo te bepalen welke het beste werken voor jouw product of dienst. Het is belangrijk om de resultaten nauwkeurig te meten en te analyseren welke kanalen de meest waardevolle leads, klanten en omzet genereren. Dit kan je helpen om te beslissen welke kanalen het meest succesvol zijn en die je vervolgens op grotere schaal kunt gaan benutten.
   
 • Waakzaam zijn voor trends en ontwikkelingen: Het is belangrijk om altijd op de hoogte te blijven van de laatste trends en technologische ontwikkelingen in de Amerikaanse markt. Nieuwe technologieën en platformen kunnen nieuwe mogelijkheden bieden om jouw doelgroep beter en efficiënter te bereiken. Opkomende kanalen zoals sociale media, online marktplaatsen of e-commerceplatforms kunnen veelbelovende kansen bieden en moeten dus grondig worden onderzocht.
   
 • Budgetplanning: Een ander cruciaal aspect om te overwegen is hoeveel middelen je bereid bent en kunt besteden aan verschillende verkoopkanalen. Het is een feit dat sommige verkoopkanalen meer kostenintensief kunnen zijn dan andere. Het is dus belangrijk om realistisch te zijn over je budget en de middelen die je kunt investeren in de specifieke kanalen.
   
 • De juiste combinatie van kanalen: Overweeg het creëren van een mix van verschillende kanalen om jouw doelgroep op verschillende wijzen te bereiken. Een integratie van online kanalen zoals websites, sociale media, zoekmachineoptimalisatie (SEO) en betaalde advertenties, in combinatie met offline kanalen zoals beurzen, evenementen en directe verkoop, kan een zeer effectieve benadering zijn.

Continue testen en optimaliseren: Na initiële inspanningen is het cruciaal dat jouw verkoopkanalen voortdurend worden getest en geoptimaliseerd. Het continu monitoren van resultaten en eventuele aanpassingen in jouw strategie op basis van wat het beste werkt voor jouw bedrijf is onontbeerlijk.

Het vinden van de meest geschikte verkoopkanalen voor de Amerikaanse markt vraagt om grondig en methodisch onderzoek. Echter, door het bestuderen van jouw doelgroep, het volgen van trends, het meten van resultaten en het continu bijstellen, kun je zeker de kanalen identificeren en benutten die jouw bedrijf naar een nieuw niveau van succes zullen brengen.

Wat is een geweldig verkoopstrategieplan voor het betreden van de Amerikaanse markt?

1. Bepaal je marktstrategie: Stel een marktstrategie op voor je zakelijke doelen, doelmarkt, product- of dienstenaanbod en verwachte verkopen. Werk dan uit hoe je deze wilt bereiken. Dit helpt je een duidelijke richting te creëren voor je marktentreeplan.

2. Onderzoek je doelmarkt: Voer marktonderzoek uit om een duidelijke visie van je doelmarkt te krijgen. Dit omvat het analyseren van demografische, psychografische, culturele, wettelijke en werkomgevingsfactoren. Dit zal je helpen je verkoopstrategie aan te passen aan de behoeften van je doelmarkt.

3. Ontwikkel een prijsstrategie: Bepaal een prijsstrategie die concurrentieel is en in lijn ligt met de waarde van je product of dienst op de Amerikaanse markt. Dit zal je helpen om de juiste klanten aan te trekken en je verkoop te verhogen.

4. Identificeer de meest geschikte verkoopplatforms: Welke zijn het meest geschikt voor je product of dienst. Dit omvat het analyseren van de meest effectieve verkoopkanalen, zoals directe export, franchising, licentiëring, samenwerking en joint ventures.

5. Creëer een krachtige waardepropositie: Leg uit waarom jouw oplossing anders, beter en meer waard is dan die van je concurrenten. Dit zal je helpen om waarde over te brengen aan potentiële klanten en je verkoop te verhogen.

6. Creëer urgentie om te veranderen: Benadruk de pijnpunten van potentiële klanten en vertel hoe jouw product of dienst hun problemen kan oplossen. Dit zal je helpen een gevoel van urgentie te creëeren en je verkoop te verhogen.

7. Richt je op klantgesprekken: Voer op een vaardige manier gesprekken met prospects die een onderscheidende koopervaring creëert, waarde biedt aan je kopers en je bedrijf onderscheidt van de concurrentie. Dit zal je helpen een relatie op te bouwen met potentiële klanten en je verkoop te verhogen.

8. Herzie regelmatig je verkoopstrategie: Controleer hoe het gaat en doe regelmatig updates. Dit zal je helpen je verkoopstrategie te optimaliseren en je te richten op de meest winstgevende kanalen.

Het is belangrijk om op te merken dat het meest effectieve verkoopstrategieplan afhankelijk is van je bedrijf en je klant. Hou daarnaast bij je verkoopstrategie voor de Amerikaanse markt rekening met de behoeften van je klanten en pas je aanpak en plan daaraan aan.

Richtprijzen

PRIJZEN

Breek de markt open met de juiste strategie!

Alle prijzen zijn vanaf prijzen en excl 21% BTW.

Strategie

Plan + Systeem

vanaf € 5000 maand
 • Klantbehoeften
 • Verkoopstrategieën
 • Verkoopprocedures
 • Omzetdoelen
van-holland-sales-team

Van Holland Sales

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Plan een afspraak of bel 035-2031197

Andere Mogelijkheden

Sales Rep

Basefee + Commissie

vanaf € 7700 maand
 • Opvolgen Leads
 • Klanten Contact
 • Hybride Werkomgeving
 • Percentage van de omzet

Broker Service

Fixed Fee + Commissie

vanaf € 2950 maand
 • High End Contacten
 • Contract Onderhandelingen
 • Relatie Management
 • Percentage van de omzet

Fractional Sales Team

Verlengstuk van jouw bedrijf

vanaf € 89 per uur per team
 • Lead Generation
 • Appointment Setting
 • Product Specialists
 • Sales Reps & Closers